BAG MICMIC

Hej!
Mit navn er Michala.
Jeg er grundlæggeren, ejeren og designeren bag MicMic.

Her er jeg gennem mine 29 år.

Ejeren bag MicMic

Jeg er født i Aalborg og bor i København, men jeg er opvokset i Cambodia.

Jeg blev tilbage i 2001, revet ud af det trygge danske samfund og placeret midt i den Cambodianske hovedstad Phnom Penh. Min far havde nemlig opsnuset et job dernede.
Lugten af tør støv, følelsen af nysgerrige lokale hænder der greb hårdt fat i min arm, og udsigten til rent kaos, er de minder jeg tydeligst husker fra de første par dage i den fattige hovedstad.

Jeg startede forholdsvis hurtigt på min nye skole. Det var mildest talt en større omvæltning end selve flytningen. Der gik ikke én dag uden, at jeg bogstaveligt talt blev trukket til næste time af mine nye ”venner”. Stædig som bare fanden, ville jeg selv bestemme, i hvilken retning jeg skulle bevæge mig. Men som den 8-årige jeg jo også var, forstod jeg ikke sproget – og dermed heller ikke hvor næste time skulle finde sted. De forsøgte bare at hjælpe, men jeg må indrømme, at der blev ringet efter min mor et par (læs: rigtig mange) gange i løbet af de første par uger.

Men pludselig fløj dagene. Jeg lærte engelsk på rekordtid, og de nye indtryk blev til en normal hverdag fyldt med skole, venner, familie og ikke mindst oplevelser – jeg så ikke længere byens støv og kaos, og slæbte selv de nye børn rundt på skolen.
Ferier blev brugt på elefantryg i junglen, i regnsæsonen badede jeg i de oversvømmede jordveje med resten af vejens lokale børn, og jeg lærte endda at elske ris både morgen, middag og aften.


Cambodia er dog også præget af en historisk mørk periode: Først en 90-årig periode som fransk koloni fulgt af borgerkrige og ikke mindst regimet under De Røde Khmerer – den nok mest kendte periode internationalt –, hvor det siges at næsten 1/3 af befolkningen på tragisk vis døde. Fra at være et af Asiens mest magtfulde imperier, er Cambodia i dag et af de fattigste, mest korrupte og mest landmine belagte lande i Asien. Fortiden har forhindret udvikling og genopbygning, hvilket har ledt til et ustabilt land med stor forskel på rig og fattig, hvor størstedelen desværre udgøres af de fattige. Jeg oplevede fattigdom, mineområder og korruption på nærmeste hold.

Men før jeg havde set mig om, var seks år i Cambodia pludselig forsvundet bag mig.
Fars opgave var afsluttet, og snuden blev vendt retur mod det nu mere ukendte Danmark.


Selvom min opvækst var utraditionel, var den oplysende og vigtigst af alt utrolig givende. Den lærte mig at anerkende, og sætte pris på, hvor privilegerede vi er herhjemme, og ikke mindst, altid at være åben overfor andre kulturer, mennesker og idéer!

Af samme grund endte MicMic også med at være en virksomhed med et stort socialt ansvar. En virksomhed der skal give tilbage til de samfund, der ikke har samme muligheder, som vi har herhjemme.
Læs min filosofi, mission og vision for MicMic lige her.

Da jeg grundlagde MicMic i 2014, var kærligheden til Cambodia heller ikke forsvundet, men tværtimod forstærket. Derfor var min første kollektion inspireret og navngivet efter områder i Cambodia.
Sidenhen har jeg udvidet med flere produkter, hentet inspiration fra flere eksotiske lande, og allieret mig med endnu flere ansvarlige samarbejdspartnere.

Om

De kærligste hilsner
Michala